1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. BDDK, Kredi Kartı Taksit Ve Ödemeler İle İlgili Değişikliğe Gitti

BDDK, Kredi Kartı Taksit Ve Ödemeler İle İlgili Değişikliğe Gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartlarına yapılan taksit sayısı ve asgari borç ödeme tutarı ile ilgili düzenlemeye gitti.

teknohabir-kredi-karti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartlarına yapılan taksit sayısı ve asgari borç ödeme tutarı ile ilgili düzenlemeye gitti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 12 Haziran tarihinde aldığı kararla birlikte taksitlendirme sayılarında değişikliğe gitti. Alınan kararla birlikte harcama yapılan alanların çoğunda taksit sayıları arttırıldı.

Elektronik eşya alımlarında 3 ay olan taksit süresi, yeni düzenleme ile birlikte 6 aya çıkarıldı. 3500 TL’nin altında fiyata sahip olan televizyonların taksit limiti ise 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Elektrikli eşya alımlarında ise 12 taksit yapılabiliyorken, eşyalar artık 18 taksitle alınabilecek.

Kurul Kararı ile yapılan düzenleme ile birlikte, taksit sayısı değişen diğer ürünler ise; mobilyalarda 12 aydan 18 aya, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 9 aydan 12 aya, vergi ödemelerinde 9 aydan 12 aya yükseltildi. Ayrıca kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırı da 12 aydan 18 aya çıkarıldı.

KREDİ KARTI ASGARİ BORÇ ÖDEME TUTARLARI DEĞİŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulun(BDDK) tarafından gelen yeni kararla, bütün kredi kartları için ödenmesi gereken asgari tutar %30’a çekildi. Yeni alınan kredi kartlarında ödenmesi gereken asgari borcun, ilk 1 yıl içerisinde %40’ın altında olamayacağına dair hükümde ise bir değişikliğe gidilmedi. Banka kartları ve kredi kartları hakkında değişiklik yapan yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yorum Yap