1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Sony MWC 2020’den Çekildi

Sony MWC 2020’den Çekildi

Japon teknoloji şirketi Sony, güvenlik gerekçeleri ile Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı.

sony mwcye katılmıyor

Japon teknoloji devlerinden birisi olan Sony, Çin üzerinden dünyaya yayılmaya devam eden Corona virüs sebebi ile 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Mobile World Congress(MWC)’e katılmayacağını duyurdu.

Nvidia’dan sonra Sony’de Katılmayacak

2019 yılının sonlarına doğru Çin’den yayılmaya başlayan Corona virüs şimdiye kadar 900’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Corona virüs salgınının dünyada hızla yayılıyor olması şubat ayının sonunda İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenecek olan MWC 2020’yi de oldukça fazla etkiledi. Virüsün dünyada 40000’den fazla kişide tespit edilmesinden sonra Sony MWC 2020’den çekildiğini duyurdu. Sony yaptığı açıklamada müşterilerinin ve çalışanlarının güvenliğine ve sağlığına verdikleri değerden dolayı katılmama kararı verdiklerini belirtti.

Mobil Dünya Kongresi’ne geçtiğimiz günlerde de Nvidia katılmayacağını açıklamıştı. Sony ile beraber LG, Nvidia, Ericsson ve Amazon Mobil Dünya Kongresi’ne katılmayacak. Samsung ise 24-27 Şubat arasında düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’ne az sayıda çalışanlada olsa katılacaklarını belirtti. Mobil Dünya Kongresi 24-27 Şubat tarihleri arasında Barcelona’da düzenlenecek.

 

Yorum Yap