1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Youtube’un çocuklar için olan platformu Youtube Kids’i duyurdu

Youtube’un çocuklar için olan platformu Youtube Kids’i duyurdu

Çocuklar için tasarlanan Youtube Kids platformu duyuruldu

Youtube Kids

Youtube çocuklara ait bir platform olan Youtube Kids’i duyurdu. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre YouTube Kids ile çocuklar kendilerine özel web sitesinde vakit geçirebilecek. Youtube Kids içinse web sitesi haricinde bir mobil uygulama desteği de sağlanacak.

Youtube platformuna sınırsız sayıda içerik girilmesinin yanı sıra göz ardı edilmeyecek çoğunlukta çocuk kullanıcısının da olması ve içerisinde çocukların gelişimini etkileyen veya psikolojik olarak etkileyebilecek içeriklerinde bulunması çocuklar açısından uygun bir ortam olmasının dışına çıkmakta.

Video izleme platformu YouTube’un hali hazırda Kids app isminde çocuklara özel bir mobil uygulaması bulunuyor. Ayrıca web sitesi ile birlikte çocuklar masaüstünde de kendilerine özel bu dijital dünyada vakit geçirebilecek. Yapılan açıklamaya göre, site farklı yaşlara göre kategorilere ayrılacak. Buradaki temel amaç, 4 yaşındaki bir çocuğa uygun olan içeriğin 10 yaşındaki bir çocuk için ilgi çekici olmaması nedeniyle onun sıkılmasını engellemek. YouTube Kids web sitesi çocukların kendileri için doğru içeriği seçmesi konusunda yardımcı olacak.

Web sitesine baktığımızda ise 3 ayrı kategori bulunmakta 4 yaş ve altı, 5-7 yaş ve 8-12 yaş kategorilerini görüyoruz. Kullanıcının seçtiği kategoriye göre sınırlandırılıp içerikler filtrelenecek.

Youtube hakkında son zamanlarda bir çok uygunsuz içeriğin çocukların gelişimi açısından el altında bulunması ve ulaşılması tepki çekmesi üzerine ailelerin rahatça güvenebileceği bir platform olmasını umuyoruz.

Yorum Yap